Oameni de toate felurile ne întreabă de când am dat lumină site-ului Tilit.ro, ce nevoie mai e de încă un blog (indiferent de temă) când (se știe) netul e plin de ele. Ca să ce?

Distracția noastră e că răspunsul stă fix în întrebare, la vedere. Ca să. Uite-așa simplu. Casă (legat). Ca să vă intrăm în casă. Că ne place în vizită. Că ne plac conversațiile deștepte mai ales acelea cu final lucrativ. Și schimburile de idei. Și casele frumoase.

Tilit, folia noastră, produsul… în fine, personajul… care ne inspiră la vorbă, doar a aranjat locul și prilejul. Aici e casa lui. Virtuală, desigur. Locul unde ne vom întâlni și ne vom povesti isprăvile, planurile și părerile. E loc aici pentru de toate, căci locul e mare, larg, încăpător. Iar pentru ca discuțiile să nu ia vreo pantă periculoasă vor fi, desigur, la un moment dat și niște limitări.

Casa lui, regulile lui, așa e civilizat, deci normal. Uneori ˝personajul˝ va fi în centrul atenției, în mijlocul miezului, alteori nu. Nu putem promite că nu vom trage niciodată focul discuțiilor și sub turta lui. Că nu ne vom putea abține. Că e simpatic și deștept și nouă ne place mult. O vom face, desigur, din politețe, pentru gazdă, dar, ce e foarte-foarte sigur, o vom face doar cu măsură și doar în numele binelui și frumosului general.

Căci despre frumos va fi vorba mereu și mereu, despre case frumoase și despre oamenii din ele. Cu ideile lor, cu viziunile și pasiunile lor. Va fi despre amenajarea spațiilor de locuit, despre culori și forme, despre arhitectură, design interior și, cel mai important, despre orice aspect pe care-l veți considera dumneavoastră, cititorii noștri, important în materie de bricolaj.

Adică despre cum, cât, cu cine și cu ce mai meșteriți prin casă. Ca să fie frumos, să nu fie urât cum ar zice un clasic. Ca să aflăm unii de la alții cum putem să sfințim locul. Ca să înțelegem mai bine marea, enorma, sacrosanta diferență între casă și acasă.

Similare